Psikologların Terapi Odası Kiralama Hakkındaki Düşünceleri

Paylaşımlı Ofis Kullanımı
13 Nisan 2017
Terapi ve Görüşme Odası Kiralamanın Avantajları Nelerdir?
25 Temmuz 2017

Psikologların Terapi Odası Kiralama Hakkındaki Düşünceleri

Paylaşımlı mental ofis, psikologlara, terapistlere, psikolojik danışmanlara, sertifikalı koçlara ve eğitmenlere görüşmelerini ve terapilerini yapabilecekleri ortamlar yaratmayı amaçlayarak, amacına yönelik ferah, temiz, modern eşyalarla dizayn edilmiş terapi ve çalışma odaları hizmeti sunmaktadır. Mental ofis, bu amaç doğrultusunda uzmanlarından aldığı geri bildirimlerle sizlere daha iyi hizmet verebilmek için kendini sürekli geliştirmektedir. Terapi odası kullanımı için paylaşımlı mental ofisi tercih eden Psikolog Gizem Pekcan’ın bu doğrultuda ki görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz.

  1. Gizem Hanım kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Psikolog Gizem Pekcan. 29 yaşımdayım. İstanbul üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra Okan Üniversitesi Klinik/Sağlık Psikolojisi yüksek lisans programında yüksek lisansımı yaptı. Çeşitli kliniklerde psikoterapi üzerine çalışmalara katıldım. Ayrıca şema terapi, bilişsel davranışçı terapi ve çift terapileri üzerine eğitimlerimi tamamladım.

  1. Kaç yıldır bu mesleği icra ediyorsunuz?

6 yıldır danışan görmekteyim.

  1. Çalışma alanlarınız neler?

Çalışma alanlarım yetişkin problemlerine yönelik. Cinsel bozukluklar, Çift terapisi ayrıca diğer psikolojik sorunlar açısından yetişkinlerle çalışmaktayım.

  1. Bireysel görüşmelerinizde tercih ettiğiniz ortamın fiziki nitelikleri nasıl olmalıdır?

Sade, sessiz ve rahat bir ortam olmalı.

  1. Bu nitelikler görüşmenin yapısını nasıl etkiler?

Görüşme odasında terapistin de danışanında kendini rahat hissetmesi önemlidir. Bu koşullar sağlanmaz ise dikkat dağılabilir. Danışan kendini güvenli bir ortamda hissetmeyebilir.

  1. Görüşme ortamının olmazsa olmazları nelerdir?

Ses izolasyonu, rahat ve samimi bir dekorasyon

  1. Kiralık terapi ve görüşme odalarının tercih edilme nedenleri nelerdir?

Terapist için giderler oldukça azalmaktadır. Bir danışmanlık merkezi açmanın masrafları çok yüksek olmaktadır. Ayrıca görüşme sayısı azaldığında ya da terapist görüşme almayacağı zaman dahi giderleri devam etmektedir. Kiralık görüşme odaları hem kişiye kendi merkezinde hissi vermekte hem de riskleri en aza indirmektedir.

  1. Kiralık terapi ve görüşme odalarının avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Avantajları yukarıda belirttiğim gibi. Dezavantaj olarak ise danışan sayısı belirli bir sayının altında ise aylık kiralamaların uygun olmayışı. Ayrıca zaman zaman seans sayılarında azalmalar olabiliyor. Böyle zamanlarda planlanıldığı gün ve saat sayısını terapist dolduramayabilir. Böyle durumlarda saatlik kiralama daha uygun olacaktır.

  1. Görüşmelerinizi yapacağınız ofisin konumu ve ulaşılabilirliği sizin için önemli midir?

Kesinlikle benim için en önemli faktör diyebilirim. Danışanlar terapiye gelirken yer aramak istemiyorlar.

  1. Paylaşımlı mental ofisi tercih etme sebepleriniz nelerdir?

Konumu İstanbul’un en merkezi yerinde. Her açıdan ulaşım kolay ve anlaşılır. Dekorasyonu terapi ortamı için çok uygun. Ayrıca danışan sayısına göre sundukları seçenekler terapist için olabilecek tüm riskleri azaltırken giderleri de kısmaktadır.

  1. Psikologlara, sertifikalı koçlara, eğitmenlere paylaşımlı mental ofisi önerir misiniz? Neden?

Kendi danışanını gören herkese öneriyorum. Bir danışmanlık merkeziniz var gibi hissedip minimum giderle çalışmak istiyorsanız ideal.

  1. Görüşme yapacağınız ortamın fiziki koşulları ve ulaşılabilirliği dışında sizi etkileyen özellikleri var mı? Bunlar neler?

Çalışma ortamının sıcaklığı diyebilirim. Herkes kendini içeride rahat hissediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir